1 KG YAĞSIZ KUŞBAŞI DANA ETİ
15 ADET ARPACIK SOĞAN
2 ADET DOMATES
2 YEMEK KAŞIĞI ACI BİBER SALÇASI
3 ADET YEŞİLBİBER (İNCE)
4 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
2,5 BARDAK SU
TUZ, KARABİBER, KEKİK
REÇETE
Etlerimizi tenceremize alıp kavuruyoruz. Suyunu salıp çekene
kadar kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Suyunu çeken etlerimize 4 yemek kaşığı zeytinyağını
ve soğanlarımızı ilave ediyoruz. Ardından (küp küp) doğradığımız domatesi ve 2
yemek kaşığı biber salçamızı ilave edip salça ve domates özleştikten sonra
küçük doğradığımız sivri biberleri ilave ediyoruz. Biberlerimizi de sote
ettikten sonra, karabiberi ekliyoruz. 2,5 bardak sıcak suyu yemeğimizin içine
katıp tuzunu ekliyoruz. Kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişmeye
bırakıyoruz. Pişen sotemize en son olarak kekik ilave edip yemeğimizi
dinlendiriyoruz. Yemeğimiz hazır afiyet olsun…
4 yorum:
Kuzu eti tercih edilebilirmi ?
Dana etinin bu yemeğe daha çok yakıştığını düşünüyorum.
Soğanları önceden haşlayarak yapıyordum ancak bundan sonra sizin ki gibi yapıcam.
Soğanlar kavrulurken lezzetini bırakıyor.Pişerken içinde kayboluyor. Umarım tarifi beğenirsiniz. İyi akşamlar dilerim.
Yorum Gönder