Bu Blogda Ara

14 Mart 2013 Perşembe

İÇ BAKLALI ENGİNAR - ZEYTİNYAĞLI




Enginar ve iç baklanın bir araya gelmesiyle midenize şölen yaşatacaksınız!! Sağlıklımı sağlıklı bir zeytinyağlı sizlerle..


MALZEMELER
 7 ADET ENGİNAR (SOYULMAMIŞ)
 YARIM KİLO İÇ BAKLA
 10 ADET ARPACIK SOĞAN
 1 HAVUÇ ORTA BOY
 4 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
 2 LİMON
 2,5 BARDAK SICAK SU
 1 TATLI KAŞIĞI TUZ
 YARIM DEMET DEREOTU



REÇETE
7 adet enginarı yapraklarından ayırıp çanağını çıkarıyoruz. 
Saplarının sert kısmından ayırıp 4 tane sapı ortadan uzunlamasına 
4’e bölüp parçaları da ortadan 4’e bölüyoruz. Kalan sapların üçünü 
halka halka dilimliyoruz. Taze yapraklarımızdan da  (6-7 adet) yemeğimize koymak için ayırıyoruz. Çanağın içini iyice temizleyip, 
1 limonu sıktığımız suya çanaklarımızı, 6-7 enginar yaprağını, uzun ve halka halka doğradığımız sapları ekliyor ve bekletiyoruz. Ayrı bir kaba iç baklamızı ayıklıyoruz.
Ocağımıza aldığımız tenceremize zeytinyağını ilave edip, soğanları ve küp küp doğranmış havucu hafifçe kavuruyoruz. Baklaları ekleyip 1-2 defa çeviriyoruz. 1 limonun suyunu ve 2,5 bardak kaynamış suyu ekliyoruz. Ardından enginarları da ilave ediyoruz. (sap ve yapraklarını da) Orta ateşte enginar ve baklalar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra tuzu ve ince doğranmış dereotunu ekleyip dinlenmeye bırakıyoruz.
Dinlenen iç baklalı enginarımızı sunuma hazırlıyoruz. Uzun dilimlediğimiz sapları en alta üstüne çanağı içine bakla ve havucu ekliyoruz. Yemeğimiz hazır afiyet olsun.. 








Hiç yorum yok: