Bu Blogda Ara

11 Mart 2013 Pazartesi

ET SOTE

Kalabalık misafirleriniz için birebir, pratik ve lezzeti bol bir yemek! Tek eksiği üzerinde dumanı tüten tereyağlı bir pilav..



MALZEMELER
1 KG YAĞSIZ KUŞBAŞI DANA ETİ
15 ADET ARPACIK SOĞAN
2 ADET DOMATES
2 YEMEK KAŞIĞI ACI BİBER SALÇASI
3 ADET YEŞİLBİBER (İNCE)
4 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
2,5 BARDAK SU
TUZ, KARABİBER, KEKİK




REÇETE
Etlerimizi tenceremize alıp kavuruyoruz. Suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Suyunu çeken etlerimize 4 yemek kaşığı zeytinyağını ve soğanlarımızı ilave ediyoruz. Ardından (küp küp) doğradığımız domatesi ve 2 yemek kaşığı biber salçamızı ilave edip salça ve domates özleştikten sonra küçük doğradığımız sivri biberleri ilave ediyoruz. Biberlerimizi de sote ettikten sonra, karabiberi ekliyoruz. 2,5 bardak sıcak suyu yemeğimizin içine katıp tuzunu ekliyoruz. Kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişmeye bırakıyoruz. Pişen sotemize en son olarak kekik ilave edip yemeğimizi dinlendiriyoruz. Yemeğimiz hazır afiyet olsun…
















4 yorum:

Adsız dedi ki...

Kuzu eti tercih edilebilirmi ?

Unknown dedi ki...

Dana etinin bu yemeğe daha çok yakıştığını düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

Soğanları önceden haşlayarak yapıyordum ancak bundan sonra sizin ki gibi yapıcam.

Unknown dedi ki...

Soğanlar kavrulurken lezzetini bırakıyor.Pişerken içinde kayboluyor. Umarım tarifi beğenirsiniz. İyi akşamlar dilerim.