Bu Blogda Ara

14 Mart 2013 Perşembe

KIYMALI MERCİMEK YEMEĞİ



Baklagiller ailesinin en lezzetli yemeklerinden biri olan vitamin ve diyet lifi deposu olan nam-ı diğer yeşil mercimek yemeği diğer adı ile kara şimşek sizler ile …



 MALZEMELER

2 SU BARDAĞI YEŞİL MERCİMEK
250 GR. DANA KIYMASI
2 ADET KURU SOĞAN
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
½ YEMEK KAŞIĞI ACI BİBER SALÇASI
1 ADET KURUTULMUŞ ACI BİBER
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
2 SU BARDAĞI SICAK SU
TUZ, KARABİBER

REÇETE
2 su bardağı yeşil mercimeğimizi ve 1 adet soğanı üstünü 3 parmak geçecek kadar su ilave edip düdüklü tenceremize alıyoruz.  15. Dakika pişiriyoruz. Mercimeğimiz pişerken diğer tarafta 1 çay bardağı zeytinyağımızı ekleyip  (1 adet) küp küp doğradığımız soğanımızı ekliyoruz. Soğanlarımız sarardığında kıymamızı ekliyoruz. Kıymamız suyunu salıp çektiğinde üzerine domates salçası ve biber salçamızı ve kurutulmuş acı biberimizi (isteğe bağlı)ekliyoruz. Salça karışım ile özleştiğinde pişen suyunu süzdüğümüz mercimeklerimizi ekleyip karışıma yediriyoruz. Ardından 2 bardak sıcak suyumuzu yemeğimize ekleyip tuz ve karabiberi katıyoruz. Yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz. Yemeğimiz hazır afiyet olsun.


Hiç yorum yok: