Baklagiller ailesinin en
lezzetli yemeklerinden biri olan vitamin ve diyet lifi deposu olan nam-ı diğer
yeşil mercimek yemeği diğer adı ile kara şimşek sizler ile …
MALZEMELER
2 SU BARDAĞI YEŞİL MERCİMEK
250 GR. DANA KIYMASI
2 ADET KURU SOĞAN
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
½ YEMEK KAŞIĞI ACI BİBER SALÇASI
1 ADET KURUTULMUŞ ACI BİBER
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
2 SU BARDAĞI SICAK SU
TUZ, KARABİBER
REÇETE
2 su bardağı yeşil mercimeğimizi ve 1 adet soğanı üstünü 3
parmak geçecek kadar su ilave edip düdüklü tenceremize alıyoruz. 15. Dakika pişiriyoruz. Mercimeğimiz pişerken
diğer tarafta 1 çay bardağı zeytinyağımızı ekleyip (1 adet) küp küp doğradığımız soğanımızı
ekliyoruz. Soğanlarımız sarardığında kıymamızı ekliyoruz. Kıymamız suyunu salıp
çektiğinde üzerine domates salçası ve biber salçamızı ve kurutulmuş acı
biberimizi (isteğe bağlı)ekliyoruz. Salça karışım ile özleştiğinde pişen suyunu
süzdüğümüz mercimeklerimizi ekleyip karışıma yediriyoruz. Ardından 2 bardak
sıcak suyumuzu yemeğimize ekleyip tuz ve karabiberi katıyoruz. Yaklaşık 45 dakika
pişiriyoruz. Yemeğimiz hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder