Bu Blogda Ara

23 Mart 2013 Cumartesi

ACILI KAPUSKA YEMEĞİ




Diyet menülerinin vazgeçilmez yemeği, duyduklarım yüzünden eskiden beri tadına dahi bakmadan kaçtığım bir yemek olmuştur. Taa ki evleninceye kadar. Sevgili görümcemin elinden yediğim kapuska yemeği ile önyargılarımdan tamamen kurtuldum. Oldukça lezzetli ve faydalı, kalorisi az haftada bir ister kıymalı ister kıymasız dilediğiniz gibi pişirebileceğiniz bu lezzetli yemeğin tarifi sizler ile..




 MALZEMELER

½ LAHANA
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
1 ADET SOĞAN
1 YEMEK KAŞIĞI ACI BİBER SALÇASI
2 ADET DOMATES
1 ÇAY KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1,5 SU BARDAĞI SICAK SU
KARABİBER
2-3 ADET ACI KURU BİBER


REÇETE

 
Lahanamızı ince ince doğruyoruz. (sert kısımlarını ayırıyoruz) 
 Tenceremize zeytinyağını ve soğanları koyarak sararıncaya kadar kavuruyoruz.(orta ateşte) Ardından soyulmuş ve doğranmış domatesleri ve acı biber salçamızı da ekleyip biraz daha kavurup özleşmesini sağlıyoruz.  İnce ince doğramış olduğumuz lahanaları ve 1 çay kaşığı toz şekerimizi ekliyor ve karıştırıyoruz ve tenceremizin kapağını kapatıyoruz.Lahanalarımız yumuşadıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyumuzu, tuzu, karabiberi ve kuru acı biberlerimizi ekliyoruz. Kısık ateşe aldığımız yemeğimizi iyice karıştırıp yavaş pişiriyoruz. Yemeğimiz hazır afiyet olsun.








* Üzerinde sarmısaklı yoğurt ile de servis edebilirsiniz.



1 yorum:

Adsız dedi ki...

Kesinlikle böyle bir kabuska yemeği ne gördüm ne duydum,kabuska tarihi genelde kötü hatırlanır ,ancak bu yemek harıka gözüküyo.Kesinlikle yapıcam.