Diyet menülerinin vazgeçilmez yemeği, duyduklarım yüzünden eskiden beri
tadına dahi bakmadan kaçtığım bir yemek olmuştur. Taa ki evleninceye kadar.
Sevgili görümcemin elinden yediğim kapuska yemeği ile önyargılarımdan tamamen
kurtuldum. Oldukça lezzetli ve faydalı, kalorisi az haftada bir ister kıymalı
ister kıymasız dilediğiniz gibi pişirebileceğiniz bu lezzetli yemeğin tarifi
sizler ile..
MALZEMELER
½ LAHANA
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
1 ADET SOĞAN
1 YEMEK KAŞIĞI ACI BİBER SALÇASI
2 ADET DOMATES
1 ÇAY KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1,5 SU BARDAĞI SICAK SU
KARABİBER
2-3 ADET ACI KURU BİBER
REÇETE
Lahanamızı ince ince doğruyoruz. (sert kısımlarını ayırıyoruz)
Tenceremize zeytinyağını ve soğanları koyarak sararıncaya kadar kavuruyoruz.(orta
ateşte) Ardından soyulmuş ve doğranmış domatesleri ve acı biber salçamızı da ekleyip
biraz daha kavurup özleşmesini sağlıyoruz. İnce ince doğramış olduğumuz lahanaları ve 1
çay kaşığı toz şekerimizi ekliyor ve karıştırıyoruz ve tenceremizin kapağını
kapatıyoruz.Lahanalarımız yumuşadıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sıcak
suyumuzu, tuzu, karabiberi ve kuru acı biberlerimizi ekliyoruz. Kısık ateşe
aldığımız yemeğimizi iyice karıştırıp yavaş pişiriyoruz. Yemeğimiz hazır afiyet
olsun.
* Üzerinde sarmısaklı yoğurt ile de servis edebilirsiniz.
1 yorum:
Kesinlikle böyle bir kabuska yemeği ne gördüm ne duydum,kabuska tarihi genelde kötü hatırlanır ,ancak bu yemek harıka gözüküyo.Kesinlikle yapıcam.
Yorum Gönder