En sevdiğim zeytinyağlılardan olan barbunya pilaki
sizlerle..
MALZEMELER
500 GR BARBUNYA
YARIM SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
1 ADET SOĞAN
1 ORTA BOY PATATES
1 ADET HAVUÇ
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 ADET DOĞRANMIŞ DOMATES
2 SU BARDAĞI SICAK SU
1 KÜP ŞEKER
TUZ
REÇETE
Dondurucudan çıkardığımız yazlık barbunyalarımızı ılık suyun
içine bırakıyoruz. Tenceremize zeytinyağımızı ekleyip üzerine yemeklik doğradığımız
soğanlarımızı ilave ediyoruz. Soğanlarımız sarardığında üzerine küp küp
doğradığımız havuçlarımızı ekliyoruz. 2 dakika kadar yağda çevirdikten sonra
doğranmış domateslerimizi ve domates salçamızı ekliyoruz. Özdeştirdikten sonra
barbunyalarımızı ilave edip 1 küp şekeri ekliyoruz. Tenceremizin kapağını
kapatıp kısık ateşte 15 dakika döndürüyoruz. Ardından sıcak suyumuzu,
patatesimizi ve tuzumuzu ekleyip patateslerimiz yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Yemeğimiz piştikten sonra ocaktan alıp soğumaya alıyoruz. Barbunya pilakimiz
hazır Afiyet olsun.
* Maydanoz ve limon ile servis edebilirsiniz.
3 yorum:
Öncelikle merhaba.Bende sizin gibi yeni gelinim ,bilmiyoum doğal olarak.Sormak istiyorum ,dondurucudan çıkardıgımızda tat da bi değişiklik oluyormu?
Bu kış 4-5 kez dondurucumdan çıkardığım barbunyaları pişirdim. Ilık suda buzunu çözdürürseniz çok fark olmuyor. Tabi ki yazın lezzeti bir başka ;)
iyi akşamlar dileğiyle başlıyorum yeni gelin mutfağın sıkı bir takipcisi oluverdim bir andahepsini denemeye çalışıyorum elimden geldiğince bazıları çok güzel oluyo diye bilirim ancak bazılarını yapamadığımda oluyo tabiki ama yılmayacağımı söyleyebilirim özellikle barrbunya pilaki pavörü yemeğim çok seviyorum tabiiki yazın tadı bambaşka görsel tarifinizde bambaşka oluyor ellerinize sağlık diliyorum yeni tariflerinizi bekliyoruz
Yorum Gönder