Bu Blogda Ara

14 Mart 2013 Perşembe

DEREOTLU KIRMIZI BİBERLİ TAVUK



Bir tavuk göğsü  tavada ne kadar lezzetli olabilir ki demeyin!!! Bir de pişirirken kırmızı biber ve dereotunun muthteşem lezzeti ile deneyin ve görün..





  




MALZEMELER
4 ADET TAVUKGÖĞSÜ
5 YEMEK KAŞIĞI
2 ADET KIRMIZI DOLMALIK BİBER
1 ADET HAVUÇ
4-5 DAL DEREOTU
TUZ,KARABİBER,KEKİK


REÇETE
Tavukgöğüslerini yıkadıktan sonra 2’şer parmak aralıklarla derince yan yan çizgiler atıyoruz.        (Dövmüyoruz.) Zeytinyağını yüksek ateşte olan tavamıza tavuklarımızı koyup ters düz ediyoruz. Çevirdiğimiz tavuklarımızın altını kısıp her iki tarafına da tuz ve kekik ekiyoruz ve kapağını kapatıyoruz. Suyunu bırakıp içi pişmeye başladığında kapağını açıp ocağı orta ayara getiriyoruz. 2 adet biberimizi ve havuçlarımızı ince ince kesiyoruz. Tavuklarımızın olduğu tavaya ekliyoruz. Bu sayede aynı yerde pişerken aromaları birbirine geçiyor. Kızarmaya başlamadan önce dereotunu doğrayıp tavuklarımızın üstüne serpiyoruz. Kızardıktan sonra altını kapatıyoruz. Tavuğumuz servis tabağına alıp kesik yerlerinin içini köz biber ile dolduruyoruz. İç malzemeyi doldururken tavukların dağılmamasına dikkat etmelisiniz. Yemeğimiz hazır, afiyet olsun..










*Dereotu sevmiyorsanız. Taze kekik ile de deneyebilirsiniz.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Yarın gece ki akşam yemeğim belli oldu.Mükemmel gözüküyor ellerinize sağlık.

Unknown dedi ki...

Tesekkur ediyorum.Goruntusu kadar lezzeti de cok mukemmel ! Umarim begenirsiniz. Iyi aksamlar dilerim.

Adsız dedi ki...

bayılıyorum mutfak azminize ne kadar özveriyle yapıyorsunuz yemeğinizi..Yeni ama maharetli gelin derler böylesine Kocaman MaşaAllah

Unknown dedi ki...

Güzel yorumunuz düşünceleriniz için çok çok teşekkür ederim.Gerçekten keyif alarak yapıyorum yemeklerimi galiba bu nedenlede güzel oluyor :)