Bir tavuk göğsü tavada ne kadar lezzetli olabilir ki
demeyin!!! Bir de pişirirken kırmızı biber ve dereotunun muthteşem lezzeti ile
deneyin ve görün..
MALZEMELER
4 ADET TAVUKGÖĞSÜ
5 YEMEK KAŞIĞI
2 ADET KIRMIZI DOLMALIK BİBER
1 ADET HAVUÇ
4-5 DAL DEREOTU
TUZ,KARABİBER,KEKİK
REÇETE
Tavukgöğüslerini yıkadıktan sonra 2’şer parmak aralıklarla
derince yan yan çizgiler atıyoruz.
(Dövmüyoruz.)
Zeytinyağını yüksek ateşte olan tavamıza tavuklarımızı koyup ters düz ediyoruz.
Çevirdiğimiz tavuklarımızın altını kısıp her iki tarafına da tuz ve kekik ekiyoruz
ve kapağını kapatıyoruz. Suyunu bırakıp içi pişmeye başladığında kapağını açıp
ocağı orta ayara getiriyoruz. 2 adet biberimizi ve havuçlarımızı ince ince
kesiyoruz. Tavuklarımızın olduğu tavaya ekliyoruz. Bu sayede aynı yerde
pişerken aromaları birbirine geçiyor. Kızarmaya başlamadan önce dereotunu
doğrayıp tavuklarımızın üstüne serpiyoruz. Kızardıktan sonra altını
kapatıyoruz. Tavuğumuz servis tabağına alıp kesik yerlerinin içini köz biber ile
dolduruyoruz. İç malzemeyi doldururken tavukların dağılmamasına dikkat
etmelisiniz. Yemeğimiz hazır, afiyet olsun..
*Dereotu sevmiyorsanız. Taze kekik ile de deneyebilirsiniz.
4 yorum:
Yarın gece ki akşam yemeğim belli oldu.Mükemmel gözüküyor ellerinize sağlık.
Tesekkur ediyorum.Goruntusu kadar lezzeti de cok mukemmel ! Umarim begenirsiniz. Iyi aksamlar dilerim.
bayılıyorum mutfak azminize ne kadar özveriyle yapıyorsunuz yemeğinizi..Yeni ama maharetli gelin derler böylesine Kocaman MaşaAllah
Güzel yorumunuz düşünceleriniz için çok çok teşekkür ederim.Gerçekten keyif alarak yapıyorum yemeklerimi galiba bu nedenlede güzel oluyor :)
Yorum Gönder