Bu Blogda Ara

28 Şubat 2013 Perşembe

SODALI POĞAÇA



Yumuşacık sodalı bayatlamayan poğaçalarınızı yerken kendinizden geçebilirsiniz. 




















MALZEMELER
2 SU BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞI ILIK SÜT
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 SU BARDAĞI MADEN SUYU
2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 PAKET İNSTANT MAYA
TULUM PEYNİRİ
KAŞAR PEYNİRİ
MAYDANOZ
1 YUMURTANIN SARISI
SUSAM


REÇETE
2 su bardağı unu büyük bir kabın içine koyuyoruz. Şekerimizi, unu ve mayayı iyice harmanlıyoruz. Karışımın ortasını açıp sütümüzü, sıvıyağı ve sodayı ekliyoruz. Elimiz ile tüm malzemeyi karıştırıyoruz. Malzememizi iyice karıştırdıktan sonra sıvı olan karışımıza kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekliyoruz. Ele yapışmayan kıvama geldikten sonra yoğurduğumuzun hamurun üzerini nemli bir bez ile örtüp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamurdan ceviz’den biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsimize hamurumuzu yerleştirip üzerine yumurtanın sarısını sürüp susamını ekledikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt-üsttü kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen poğaçalarımızı rendelemiş olduğumuz tulum,kaşar peyniri ve maydanoz harcını ortasından yarılayarak kestiğimiz poğaçanın içine yerleştiriyoruz.






Poğaçalarımız hazır afiyet olsun ;) 



PÜF NOKTASI:
Poğaçaların yenecek kadarının içini doldurmanızı tavsiye ediyorum. İç harcı için dilediğiniz, damak tadınıza uygun olan peyniri kullanabilirsiniz.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Tarifinizi denedim fakat sizinki gibi olmadı.Kabarması için bekletmesi süresi nedir?

Canan Özsoy-İstanbul

Unknown dedi ki...

Canan hanım merhabalar,
sorunuz hamurun kabarması ise; Hamurun kabarması(mayalanması) 1 saat bekletmeniz yeterli olacaktır. Önce streç film ile kaplayıp üzerine havlu ile sarmanız yeterli olacaktır.
poğaçaların kabarması için ise fırınızı üzeri pişinceye,renk değiştirinceye kadar açmamanızı tavsiye ederim.

Adsız dedi ki...

Sıcak ilginiz için çok teşekkür ederim Deniz hanım.Tavsiyenizi deniyeceğim.Tariflerinizi merakla beklemeye devam ediyorum.

Canan Özsoy-İstanbul

Unknown dedi ki...

Rica ederim. Umarım istediğiniz kıvamda olur. İyi akşamlar dilerim.