Bu Blogda Ara

26 Şubat 2013 Salı

KARNIYARIK



Patlıcan yemeklerinin en lezzetlisi,yanında cacık da varsa değmeyin keyfimize ...


MALZEMELER
4 ADET PATLICAN
250 GR. YAĞSIZ DANA KIYMASI
1 ADET SOĞAN
2 ADET YEŞİLBİBER
½ DEMET MAYDANOZ
2 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
TUZ, KARABİBER, PULBİBER
SOSU İÇİN;
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
3 BARDAK SICAK SU
1 TATLI KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
TUZ
SÜSLEME İÇİN
1 DOMATES
BİBER
KIZARTMA İÇİN
ÇİÇEKYAĞI

REÇETE
Patlıcanları saplarını koparmadan alacalı olarak soyun. Ardından ortasına kızartma sırasında açılacak kadar (çok derin olmayan) bir çizik atıyoruz. Kızartma sırasında içinin çiğ kalmaması için bıçağı patlıcana batırıp çıkarıyoruz. Tuzlu suya acısını almak için 1 saat bırakıyoruz.
İÇ HARCI İÇİN;
Tavamıza çiçek yağını ilave edip, soğanlarımızı sarartıyoruz. Ardından kıymamızı, yeşil biberimizi ekleyip kıymayı pişiriyoruz. Kıyma rengini değiştirdikten sonra salçamızı, tuz ve baharatlarımızı da ilave edip 5dk. daha pişiriyoruz. İnce kıydığımız maydanozu da harcımızın içine ilave ediyoruz. Tuzlu su da acısını bırakan patlıcanlarımızı ve üzerini süsleyeceğimiz biberleri de kızdırmış olduğumuz yağlı tavada kızartıyoruz.
Kızarttığımız patlıcanları bir borcama alıp üzerine hazırladığımız kıyma harcını üzerine dağıtıp,kızartmış olduğumuz biberleri ve domates dilimlerini üzerine yerleştiriyoruz. salça sosunu üzerine döküyoruz. 180 derece fırında 1 saat pişiriyoruz. Yemeğimiz hazır..
Afiyet olsun..



Hiç yorum yok: