Bu Blogda Ara

27 Şubat 2013 Çarşamba

SÜTLÜ HİNDİSTAN CEVİZLİ LOKUM



Adı gibi lokum mu lokum, hafif mi hafif bir tatlı. Özellikle yemekli misafirlerinize bu tatlıyı yapmanızı öneririm. Oldukça hafif, misafirleriniz yemeğin üzerine bile olsa ikinci tabağı isteyecektir :) Bu hafif tatlıya özellikle muz çok yakışıyor.



MALZEMELER
1 KG. SÜT
YARIM PAKET MARGARİN
7 YEMEK KAŞIĞI UN
12 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER ( TEPEMELEMESİNE DEĞİL)
2 PAKET VANİLYA
2 PAKET HİNDİSTAN CEVİZİ

REÇETE
Margarinimizi, unu, şekeri,2 paket vanilyamızı ve sütümüzü muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra mikser ile çırpıyoruz. Uzun borcamımıza 1 paket Hindistan cevizini yayıyoruz. Tepsimize muhallebiyi döküyoruz. Muhallebimiz soğuduktan sonra dolapta donduruyoruz. 


Sunum sırasında dikdörtgen şeklinde kesip arasına muz, ceviz, çilek gibi dilediğiniz malzemeyi koyup sarıyoruz. Ardından Hindistan cevizine bulayıp servis tabağına yerleştiriyoruz.



TATLIMIZ HAZIR AFİYET OLSUN ;)


 Püf noktası: Borcam da bulunan muhallebimizi 1 gece dolapta bekletmek keserken parçalanmamasına neden olur.







2 yorum:

Adsız dedi ki...

Çilek yerine hangi meyveleri kullanabilir?

Unknown dedi ki...

Damak tadınıza uygun olan her meyveyi kullanabilirsiniz. Ben içinde muz tavsiye ediyorum. Tatlıyı çevirirken tutuyor, dağılmasını önlüyor yerken hafif bir tat bırakıyor. İsteğe bağlı olarak dövülmüş ceviz ,antep fıstığı da ekleyebilirsiniz.