Çarşı, pazar market alışverişi yaparken almadan geçemediğim…
Bedenimiz için faydası bol, şifa kaynağı bembeyaz küçük ağaçlar...
MALZEMELER
1 KÜÇÜK BOY KARNIBAHAR
250 GR. AZ YAĞLI DANA KIYMASI
1 ADET SOĞAN
1 ADET HAVUÇ
2 ADET YEŞİLBİBER
2 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
TUZ, KARABİBER, PULBİBER
SOSU İÇİN;
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
2 BARDAK SICAK SU
1 TATLI KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
REÇETE
Karnıbaharları temizleyip haşlıyoruz. Çatal ile kontrol edip
hafif yumuşayınca altını kapatıyoruz.
İÇ HARCI İÇİN;
Tavamıza zeytinyağını ilave edip, soğanlarımızı
sarartıyoruz. Ardından kıymamızı, havucu ve yeşilbiberimizi ekleyip kıymayı
pişiriyoruz. Kıyma rengini değiştirdikten sonra salçamızı, tuz ve
baharatlarımızı da ilave edip 5dk. daha pişiriyoruz. Haşladığımız
karnıbaharları bir borcama alıp üzerine hazırladığımız kıyma harcını üzerine
dağıtıp salça sosunu üzerine döküyoruz. 180 derece fırında 1 saat pişiriyoruz.
Yemeğimiz hazır..
Afiyet olsun..
Püf noktası: Yemeğin kalan iç
harcından leziz mi leziz kıymalı bir makarna yapabilirsiniz. Bir taşla iki kuş vurmak buna derler değil mi?;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder