Bu Blogda Ara

25 Şubat 2013 Pazartesi

KÜRDAN KEBABI





MALZEMELER
YARIM KİLO YAĞSIZ DANA KUŞBAŞI
6 ADET PATLICAN
1 ADET DOMATES
1 ADET SOĞAN
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
½ YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
1,5 SU BARDAĞI SICAK SU
4 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
CHERY DOMATES
TUZ,KARABİBER VE PULBİBER
ÜZERİ SOSU İÇİN;
2 SU BARDAĞI SICAK SU
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI


REÇETE

PATLICAN 1. AŞAMA
Patlıcanlarımızı orta kalınlıkta uzunlamasına dilimliyoruz. Dilimlemiş olduğumuz patlıcanları acısını alması için tuzlu suya 1saat basıp bekliyoruz.
İÇ HARCI
 1 adet küp küp doğranmış soğanımızı 2 yemek kaşığı zeytinyağımız ile sarartıyoruz. Ardından dana kuşbaşımızı karışıma ekliyoruz. Suyunu bırakıp çektikten sonra 2 yemek kaşığı daha zeytinyağı, domates ve biber salçamızı da ekliyoruz. Salçanın çiğ kokusu karışımımız ile özdeştirdikten sonra 1,5 su bardağı sıcak suyumuzu tuz, karabiber ve pul biberimizi ekliyoruz. Karışımın kapağını kapatıp pişmesini bekliyoruz.
PATLICAN 2. AŞAMA
Tuzlu suda beklettiğimiz patlıcan dilimlerimizin suyunu aldırdıktan sonra önceden kızdırmış olduğumuz kızartma tavamızda döndürüyoruz.
İç harcımızı soğuduktan ve patlıcanlarımız kızardıktan sonra en meşakkatli ve nazik bölüm olan sarma kısmına geçiyoruz.  2 patlıcanı artı şeklinde koyup içerisini hazırlamış harç ile dolduruyoruz. Dört ucundan kapadığımız patlıcanlarımızın ortasına kürdan ile sabitliyoruz. Kürdan üzerine chery domatesleri ekliyoruz. Sarma işlemimiz tamamlandıktan sonra  üzerine 2 su bardağı sıcak su ile karıştırdığımız salçalı sosu 180 derecelik fırınımıza 35 dk.pişirmeye bırakıyoruz.Yemeğimiz hazır Afiyet olsun … 





Püf noktası: Patlıcan dilimlerinin çok ince olması kızartma sırasında çok pişmesine, çok pişmesi de iç harcı sararken patlıcanın kırılmasına neden olur.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Görünümü çok güzel,tadını hiç tahmin edemiyorum.Daha farklı püf noktalar varmıdır acaba ?

Unknown dedi ki...

Merhabalar, güzel yorumunuz için teşekkür ediyorum. Gerçekten çok lezzetli ve hafif bir yemek oluyor.İç harcınızın iyice özleşmesi yemeğinizi daha lezzetli kılar. Et tercihini kesinlikle iyi bir kasaptan almanızı tavsiye ederim.Elinizin lezzetinin yemeklerinize geçmesi dileğiyle...
sevgiler..