MALZEMELER
YARIM KİLO YAĞSIZ DANA KUŞBAŞI
6 ADET PATLICAN
1 ADET DOMATES
1 ADET SOĞAN
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
½ YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
1,5 SU BARDAĞI SICAK SU
4 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
CHERY DOMATES
TUZ,KARABİBER VE PULBİBER
ÜZERİ SOSU İÇİN;
2 SU BARDAĞI SICAK SU
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
REÇETE
PATLICAN 1. AŞAMA
Patlıcanlarımızı orta kalınlıkta uzunlamasına dilimliyoruz. Dilimlemiş
olduğumuz patlıcanları acısını alması için tuzlu suya 1saat basıp bekliyoruz.
İÇ HARCI
1 adet küp küp doğranmış
soğanımızı 2 yemek kaşığı zeytinyağımız ile sarartıyoruz. Ardından dana
kuşbaşımızı karışıma ekliyoruz. Suyunu bırakıp çektikten sonra 2 yemek kaşığı
daha zeytinyağı, domates ve biber salçamızı da ekliyoruz. Salçanın çiğ kokusu
karışımımız ile özdeştirdikten sonra 1,5 su bardağı sıcak suyumuzu tuz, karabiber
ve pul biberimizi ekliyoruz. Karışımın kapağını kapatıp pişmesini bekliyoruz.
PATLICAN 2. AŞAMA
Tuzlu suda beklettiğimiz patlıcan dilimlerimizin suyunu aldırdıktan
sonra önceden kızdırmış olduğumuz kızartma tavamızda döndürüyoruz.
İç harcımızı soğuduktan ve patlıcanlarımız kızardıktan sonra en meşakkatli
ve nazik bölüm olan sarma kısmına geçiyoruz. 2 patlıcanı artı şeklinde koyup içerisini
hazırlamış harç ile dolduruyoruz. Dört ucundan kapadığımız patlıcanlarımızın
ortasına kürdan ile sabitliyoruz. Kürdan üzerine chery domatesleri ekliyoruz.
Sarma işlemimiz tamamlandıktan sonra üzerine 2 su bardağı sıcak su ile karıştırdığımız
salçalı sosu 180 derecelik fırınımıza 35 dk.pişirmeye bırakıyoruz.Yemeğimiz
hazır Afiyet olsun …
Püf noktası: Patlıcan dilimlerinin çok ince olması kızartma
sırasında çok pişmesine, çok pişmesi de iç harcı sararken patlıcanın
kırılmasına neden olur.
2 yorum:
Görünümü çok güzel,tadını hiç tahmin edemiyorum.Daha farklı püf noktalar varmıdır acaba ?
Merhabalar, güzel yorumunuz için teşekkür ediyorum. Gerçekten çok lezzetli ve hafif bir yemek oluyor.İç harcınızın iyice özleşmesi yemeğinizi daha lezzetli kılar. Et tercihini kesinlikle iyi bir kasaptan almanızı tavsiye ederim.Elinizin lezzetinin yemeklerinize geçmesi dileğiyle...
sevgiler..
Yorum Gönder