Bu Blogda Ara

25 Şubat 2013 Pazartesi

LEZİZ PATATES PÜRESİ



Yumuşacık tadıyla et yemeklerinin yanında olmazsa olmazı, leziz Patates püresi..



MALZEMELER
6 ADET PATATES
SÜT
TEREYAĞI
TUZ
KARABİBER
(İSTEĞE BAĞLI KAŞAR PEYNİRİ)


 REÇETE

Patatesleri halka halka doğrayıp tenceremize ekliyoruz. Yerleştirmiş olduğumuz patateslerin üstünü 
 4-5 parmak geçecek kadar süt ilave ediyor ve pişiriyoruz. Patateslerimiz yumuşayıncaya kadar kaynatma işlemimize devam ediyoruz. Kaynama tamamlandıktan sonra (altını kapamadan)blender ile çırpıyoruz. Çırpma işlemine devam ederken 3 kaşık tereyağını içine ilave edip tuzu ve karabiberini ilave ediyoruz. Leziz püremiz artık hazır ;)

Afiyet olsun..






Püf noktası: Patates'in sütte kaynatılması lezzetini arttırıyor.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Peki patateslere süt tadı geçiyormu acaba ?

Unknown dedi ki...

Kesinlikle patates daha lezzetli oluyor. Denemenizi tavsiye ederim.

Adsız dedi ki...

Yorumunuzu dikkate alıcam teşekkürler.