Yumuşacık tadıyla et yemeklerinin yanında olmazsa olmazı, leziz
Patates püresi..
MALZEMELER
6 ADET PATATES
SÜT
TEREYAĞI
TUZ
KARABİBER
(İSTEĞE BAĞLI KAŞAR PEYNİRİ)
REÇETE
Patatesleri halka halka doğrayıp tenceremize ekliyoruz.
Yerleştirmiş olduğumuz patateslerin üstünü
4-5 parmak geçecek kadar süt ilave
ediyor ve pişiriyoruz. Patateslerimiz yumuşayıncaya kadar kaynatma işlemimize
devam ediyoruz. Kaynama tamamlandıktan sonra (altını kapamadan)blender ile çırpıyoruz.
Çırpma işlemine devam ederken 3 kaşık tereyağını içine ilave edip tuzu ve
karabiberini ilave ediyoruz. Leziz püremiz artık hazır ;)
Afiyet olsun..
Püf noktası: Patates'in sütte kaynatılması lezzetini arttırıyor.
3 yorum:
Peki patateslere süt tadı geçiyormu acaba ?
Kesinlikle patates daha lezzetli oluyor. Denemenizi tavsiye ederim.
Yorumunuzu dikkate alıcam teşekkürler.
Yorum Gönder