Bu Blogda Ara

24 Şubat 2013 Pazar

KADINBUDU KÖFTE



Lezzeti ve bereketi bol bir yemek oluyor. 1 kilo kıymadan yaklaşık 20-25 adet arası köfte çıkmaktadır. Yanında patates püresi ile şiddetle tavsiye edilir.

 

MALZEMELER

YARIM KİLO AZ YAĞLI DANA KIYMASI

1 ADET SOĞAN

1 SU BARDAĞI PİRİNÇ

3 KAŞIK TEREYAĞI(TEPELEMESİNE)

1 YUMURTA

1 SU BARDAĞINĞININ 4/2 Sİ ÇİÇEKYAĞI

TUZ,KARABİBER (İSTEĞE BAĞLI PULBİBER)

KIZARTMA İÇİN

1 YUMURTA

1 DERİN TABAK UN

ÇİÇEKYAĞI

 

REÇETE

Kıymanın yarısını çiçekyağı ve soğan ile kavuruyoruz. Kavrulan kıymayı soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra karışımın içine konulacak olan pilav için 3 kaşık tereyağını eritip, pirinçlerimizi kavuruyoruz. Üzerine 6 bardak su ilave edip bolca karıştırıyoruz. ( pilavın lapa olması makbuldür.) pilavımızı pişirdikten sonra soğumaya alıyoruz.

Hazırlamış olduğumuz pişmiş kıymayı, lapa pilavı ve geri kalan çiğ kıymamızı bir kapa alıp tuz, karabiber ve yumurtayı iyice boca edip yoğuruyoruz. Karışımı buzdolabında 3 saat bekletiyoruz.

Servis etmeye yakın dolaptan çıkardığımız harcımızı (içinin iyi pişmesi için ince olarak) şekillendiriyoruz. Köftelerimizi önce una daha sonra yumurtaya bulayıp kızmış olan tavamıza bırakıyoruz.
 



 

 

AFİYET OLSUN ...
 
MUTFANIZDA BEREKET, EVİNİZDE MUTLULUK HİÇ EKSİK OLMASIN...

 

 

 

 

Hiç yorum yok: