Lezzeti ve bereketi bol bir yemek oluyor. 1 kilo kıymadan yaklaşık 20-25
adet arası köfte çıkmaktadır. Yanında patates püresi ile şiddetle tavsiye
edilir.
MALZEMELER
YARIM KİLO AZ YAĞLI DANA KIYMASI
1 ADET SOĞAN
1 SU BARDAĞI PİRİNÇ
3 KAŞIK TEREYAĞI(TEPELEMESİNE)
1 YUMURTA
1 SU BARDAĞINĞININ 4/2 Sİ ÇİÇEKYAĞI
TUZ,KARABİBER (İSTEĞE BAĞLI PULBİBER)
KIZARTMA İÇİN
1 YUMURTA
1 DERİN TABAK UN
ÇİÇEKYAĞI
REÇETE
Kıymanın yarısını çiçekyağı ve soğan ile kavuruyoruz. Kavrulan kıymayı soğumaya
bırakıyoruz. Daha sonra karışımın içine konulacak olan pilav için 3 kaşık tereyağını
eritip, pirinçlerimizi kavuruyoruz. Üzerine 6 bardak su ilave edip bolca
karıştırıyoruz. ( pilavın lapa olması makbuldür.) pilavımızı pişirdikten sonra
soğumaya alıyoruz.
Hazırlamış olduğumuz pişmiş kıymayı, lapa pilavı ve geri kalan çiğ kıymamızı
bir kapa alıp tuz, karabiber ve yumurtayı iyice boca edip yoğuruyoruz. Karışımı
buzdolabında 3 saat bekletiyoruz.
Servis etmeye yakın dolaptan çıkardığımız harcımızı (içinin iyi pişmesi
için ince olarak) şekillendiriyoruz. Köftelerimizi önce una daha sonra
yumurtaya bulayıp kızmış olan tavamıza bırakıyoruz.
AFİYET OLSUN ...
MUTFANIZDA BEREKET, EVİNİZDE MUTLULUK HİÇ EKSİK OLMASIN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder