Bu Blogda Ara

26 Şubat 2013 Salı

SUSAMLI KURABİYE



Çıtır çıtır atıştırmalık susamlı bir kurabiyeye hangimiz hayır diyebiliriz ki? Misafirlerinize çayın yanında ikram edebileceğiniz bu kurabiyelerin mutfak ömrü (üstü kapalı bir kap içinde) 1 ay :)

 MALZEMELER
YARIM PAKET MARGARİN
1 ÇAY BARDAĞI ÇİÇEKYAĞI
3 SİLME KAŞIK PUDRA ŞEKERİ
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 YUMURTA
YARIM ÇAY BARDAĞI SİRKE –(ELMA SİRKESİ)
ALABİLDİĞİNCE UN
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
SUSAM

REÇETE
Oda sıcaklığında erimiş marganimizi,1 çay bardağı çiçekyağımızı,3 silme kaşık pudra şekerimizi 1 paket kabartma tozumuzu, yumurtamızın yalnızca sarısını, 1 tatlı kaşığı tuz ve sirkemizi bir kaseye alıyoruz. Üzerine kulak memesi kıvamını yakalayıncaya kadar un ekliyoruz. Hamurumuzu iyice yoğuruyoruz.
Kıvama gelen hamurumuzdan eşit ölçülerde yuvarlıyoruz. Yuvarladığımız hamurumuzu önce yumurtanın akına bandırıp ardından susama bandırıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye kurabiyelerimizi sıralayıp 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Mis kokular fırınımızdan yayılmaya başladı bile…
Afiyet olsun..



PÜF NOKTASI: Yarım çay bardağı sirke kurabiyelerde çıtır çıtır, gevreksi bir tat bırakıyor.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Canım ellerine sağlık denedim mükemmel oldu ;) Bir dost ..
"Bakalım beni bulabilecek misin?"

Adsız dedi ki...

Tabiki de hayır:D
Yemekten geçtin ama tahmin imtihanından sınıfta kaldın :D