Bu Blogda Ara

12 Mart 2013 Salı

KISIR



Bir gün toplantısının olmazsa olmazı, ikram sofralarının aranı,  yanında bir de bol marul ve turşu ile servis edildiğinde ikinci tabağa asla hayır diyemeyeceğimiz halamın kısır tarifi sizlerle. İlk kimin elinden yerseniz o tadı ararsınız derler ya! Gerçekten öyle. İşte bugün aynı tadı yakaladığım kısırımın tarifini sizlere sunuyorum. Umarım sizlerde beğenirsiniz.  



MALZEMELER
5 BARDAK KÖFTELİK BULGUR
SICAK SU
1 SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
2 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
2 ADET SOĞAN
5 YAPRAK MARUL
1 DEMET ROKA
1 DEMET TAZE NANE
2 ADET DOMATES
2 ADET SALATALIK(KÜÇÜK BOY)
2 ADET LİMON
TUZ,KARABİBER, PULBİBER,KURU NANE,KİMYON 
 

SÜSLEME İÇİN
CHERRY DOMATES
MARUL

REÇETE
5 bardak köftelik bulgurumuz ayıkladıktan sonra derin bir kabın içine alıp üzerini azca geçecek kadar sıcak su ekliyor ve üstünü kapatıyoruz. (yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz)
Bir kabın içine marul, roka, taze nane, domates ve salatalığı küçük küçük doğruyoruz.
Tavamıza 1 su bardağı zeytinyağını koyup içine (küp küp)doğradığımız soğanlarımızı öldürüyoruz. Üzerine biber salçamızı (ben acı biber salçası tercih ediyorum) ve domates salçamızı ekliyoruz. Salçalarımız soğanımız ile özdeşleştiğinde altını kapatıp karabiber, tuz, pulbiber, kimyon ve kuru nanemizi ekliyoruz.
Tavamızdaki harcı yarım saat dinlendirdiğimiz bulgurun içine karıştırıp iyice harmanlıyoruz. Ardından doğramış olduğumuz yeşillik, domates ve salatalığımızı da harcımızın içine karıştırıp üzerine 2 adet limon sıkıyoruz. (Eğer ekşi çok sevmiyorsanız 1 adet limonda sıkabilirsiniz) Kısırımız hazır afiyet olsun :) 

* İsteğe bağlı olarak nar ekşisi de ekleyebilirsiniz.








2 yorum:

Adsız dedi ki...

Deniz hanım pul biber vs şeyleri yaparkenmı yoksa yaptıktan sonramı atıyorsunuz?

Unknown dedi ki...

Merhabalar,
Zeytinyağlı soğanlı salçalı karışımımın içine piştikten ve altını kapattıktan sonra ekliyorum. Bulgur ile karıştırırken her tarafa eşit ölçüde dağılıyor.