Bir gün toplantısının olmazsa olmazı, ikram sofralarının
aranı, yanında bir de bol marul ve turşu
ile servis edildiğinde ikinci tabağa asla hayır diyemeyeceğimiz halamın kısır
tarifi sizlerle. İlk kimin elinden yerseniz o tadı ararsınız derler ya! Gerçekten
öyle. İşte
bugün aynı tadı yakaladığım kısırımın tarifini sizlere sunuyorum. Umarım
sizlerde beğenirsiniz.
MALZEMELER
5 BARDAK KÖFTELİK BULGUR
SICAK SU
1 SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
2 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
2 ADET SOĞAN
5 YAPRAK MARUL
1 DEMET ROKA
1 DEMET TAZE NANE
2 ADET DOMATES
2 ADET SALATALIK(KÜÇÜK BOY)
2 ADET LİMON
TUZ,KARABİBER, PULBİBER,KURU NANE,KİMYON
SÜSLEME
İÇİN
CHERRY DOMATES
MARUL
REÇETE
5 bardak köftelik bulgurumuz ayıkladıktan sonra derin bir kabın
içine alıp üzerini azca geçecek kadar sıcak su ekliyor ve üstünü kapatıyoruz. (yarım
saat dinlenmeye bırakıyoruz)
Bir kabın içine marul, roka, taze nane, domates ve
salatalığı küçük küçük doğruyoruz.
Tavamıza 1 su bardağı zeytinyağını koyup içine (küp küp)doğradığımız
soğanlarımızı öldürüyoruz. Üzerine biber salçamızı (ben acı biber salçası
tercih ediyorum) ve domates salçamızı ekliyoruz. Salçalarımız soğanımız ile
özdeşleştiğinde altını kapatıp karabiber, tuz, pulbiber, kimyon ve kuru
nanemizi ekliyoruz.
Tavamızdaki harcı yarım saat dinlendirdiğimiz bulgurun içine
karıştırıp iyice harmanlıyoruz. Ardından doğramış olduğumuz yeşillik, domates
ve salatalığımızı da harcımızın içine karıştırıp üzerine 2 adet limon
sıkıyoruz. (Eğer ekşi çok sevmiyorsanız 1 adet limonda sıkabilirsiniz)
Kısırımız hazır afiyet olsun :)
* İsteğe bağlı olarak nar ekşisi de ekleyebilirsiniz.
2 yorum:
Deniz hanım pul biber vs şeyleri yaparkenmı yoksa yaptıktan sonramı atıyorsunuz?
Merhabalar,
Zeytinyağlı soğanlı salçalı karışımımın içine piştikten ve altını kapattıktan sonra ekliyorum. Bulgur ile karıştırırken her tarafa eşit ölçüde dağılıyor.
Yorum Gönder